Dagje wegPretparken

Snel online tickets kopen doe je zo!

Young pretty russian girl surprised and shocked. She is holding an air tickets.

Wanneer er een groot festival of evenement aankomt is een van de meest gestelde vragen; hoe krijg ik die tickets in handen? Het is een feit dat er mensen zullen achterblijven zonder kaartje, maar met de juiste voorbereiding weet je waar je op moet letten en is de kans op een festival, evenement of pretpark kaartje een stuk hoger!

Voorbereiding

Wanneer je weet naar welk evenement je heen wilt is het belangrijk dat je alvast een account aanmaakt op het platform waar je de ticket kan bestellen. Door dit te doen scheelt dit tijd met het bestellen en heb je meer kans op het kaartje, dan wanneer je dit nog moet doen tijdens de uitverkoop.

Heb je een festival op het ook en komt jouw favoriete artiest langs? Informeer dan de site van het festival of er een pre-sale beschikbaar is. Dit is een voorafgaande uitverkoop waar je gebruik van kan maken voor fans die meteen het kaartje willen aanschaffen. Daarnaast zijn de tickets ook een stuk goedkoper in deze fase van de uitverkoop dan met de normale verkoop.

Voor de voorverkoop

Sommige staan erg vroeg op voor de voorverkoop, maar dit heeft in de meeste gevallen niet erg veel zin. Het is wel fijn dat je alvast kan inloggen op je account en meteen in de lobby voor de kaartjes kan gaan. Het is vaak op zo’n website erg druk wanneer er populaire kaartjes worden verkocht. Om de website niet uit de lucht te laten vliegen wordt iedereen in een wachtruimte geplaatst waarbij iedereen een willekeurige plek heeft. Op deze manier heeft iedereen een even eerlijke kans om een kaartje te bemachtigen, of je nu 1 uur of 5 minuten van te voren in de lobby voor de kaartjes zit.

Na de voorverkoop

Mocht je geluk hebben gehad en je hebt het kaartje kunnen bemachtigen is het tijd om je busreis in te plannen. Door dit op tijd te doen heb je vaak kans op meer korting dan wanneer je dit op het laatste moment doet. Vaak zijn er dan ook geen bus reizen meer beschikbaar en moet je voor de hoofdprijs een taxirit bestellen.

Enkele tips

Meerdere apparaten

Om de wachtrij een beetje te omzeilen kun je meerdere apparaten gebruiken. Zo heb je meer kans om vooraan in de rij gezet te worden en kun je eerder het kaartje bestellen. Het is alleen niet slim om meerdere vensters te openen op een browser, om foutmeldingen te voorkomen.

Verversen

Deze fout wordt vaak gemaakt en het gaat om de pagina verversen. Soms heb je het gevoel dat de wachtrij vast loopt, maar dit moet hier geen reden toe zijn. Wanneer je dit doet wordt je namelijk achteraan in de wachtrij geplaatst en moet je nog langer wachten.