DrankenEten & Drinken

De belangrijkste voordelen van een professionele slijterij

Alcoholische dranken zijn op verschillende manieren in huis te halen. Veel mensen maken gebruik van de supermarkt en anderen bestellen hun drank online. Toch gaat er niets boven een professionele slijterij om alcoholische dranken te kopen. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een professionele slijterij.

Een professionele slijterij heeft een zeer ruim assortiment van alle soorten dranken. Hier koop je niet alleen wijn en bier, maar ook sterke drank zoals whisky, rum en wodka, maar ook vele soorten likeuren en kruidenbitters. Een supermarkt mag alleen zwak-alcoholische dranken met een alcoholpercentage van maximaal 15% verkopen, plus versterkte dranken zoals sherry en port. Een slijter mag alle soorten dranken verkopen en is hierin niet beperkt.

Hierdoor heeft een professionele slijterij een groot assortiment tot zijn beschikking die bovendien in een fysieke winkel zijn uitgestald. In de vele schappen geven de verschillende flessen een mooi gesorteerd beeld. Klanten zien daadwerkelijk wat ze kunnen kopen, waarbij ze de dranken in verschillende prijsklassen met elkaar vergelijken. Het assortiment aan wijn en bier is vaak groter als in een supermarkt, waardoor de klant meer keuze heeft en ook terecht kan voot bijzondere wijnen van gerenommeerde wijnhuizen of onbekende wijngebieden. De slijter verkoop een goede selectie craft-bier. Dit zijn ambachtelijk gebrouwen bieren van kleine, lokale brouwerijen, waarmee ze zich onderscheiden van de grote biermerken.

Een slijter is in het bezit van veel vakkennis. Hij heeft opleidingen doorlopen zoals de slijtersvakschool of zich verdiept via speciale opleidingen op het gebied van wijnen. Hierdoor is de slijter in staat om goede en objectieve informatie te geven over alle dranken die verkrijgbaar zijn. Dit is handig als je op zoek bent naar de beste wijn voor een maaltijd, of als je een drank wil kopen voor een verjaardag, maar zelf niet goed weet wat er verkrijgbaar is. Een slijter kan vaste klanten attenderen op nieuwe producten en hierbij rekening houden met de smaak van de klant.

Een professionele slijterij kan nooit alle soorten drank en merken in zijn winkel hebben staan. daarvoor zijn er teveel soorten en varianten beschikbaar. Door korte lijnen met de leveranciers kan een slijter in veel gevallen bijzondere wensen van de klant bestellen. Ben je op zoek naar dat specifieke drankje als herinnering aan een buitenlandse vakantie, of zoek je een bijzondere fles rum of whisky, dan zal de slijter hierna op zoek gaan. Bovendien kan de slijter alle flessen op een bijzondere manier feestelijk verpakken, waardoor je een mooi cadeau krijgt. Denk hierbij bij een mooi bierpakket of een wijn in een luxe houten kistje.