ActiviteitenDagje wegPretparken

De beste pretparken van Nederland

Ben jij ook gek op avontuur en achtbanen? Dan is dit artikel zeker iets voor jou! We bespreken hier de beste pretparken van Nederland. Beleef hier ultieme waterpret tot hoge snelheden in de achtbanen.

Beleef magie in de Efteling

De Efteling is een van de meest bekende pretparken van Nederland, daarnaast komen bezoekers van over de hele wereld dit magische park bezoeken. Dit pretpark ligt in Kaatsheuvel in Noord-Brabant. Geniet hier van ware avontuur. De Efteling bevat diverse attracties, speeltuinen en sprookjes. Je kunt er genieten van prachtige shows en eventueel gebruikmaken van de verblijfsaccommodaties. Daarnaast kun je wegdromen in het sprookjesbos en genieten van de mooiste attracties die je in dromenland brengen. Het park is maar liefst 65 hectare groot.

Spectaculaire rides in Walibi

Walibi staat bekend om de vele spectaculaire achtbanen die het in bezit heeft. Het park is geschikt voor alle leeftijden en het bevat ook een vakantiepark. Walibi valt onder de organisatie Compagnie des Alpes. Deze organisatie bevat ook de parken Parc Astèrix, Walibi Belgium, Bellewaerde Park en de Walibi parken in Frankrijk. Je kunt er genieten van maar liefst 30 attracties. Van extreem snelle achtbanen tot het creëren van mooie herinneringen met jouw familie.

Duinrell, daar kikker je van op!

Een vrolijke kikker is de mascotte van Duinrell. Ze zijn ooit begonnen als camping en later uitgegroeid tot een compleet pretpark met waterpark en verblijfsvoorzieningen. In het Tikibad beleef je hoge snelheden in de verschillende waterglijbanen. Het park bevat maar liefst 40 attracties en is geschikt om lekker op vakantie te gaan met de gehele familie. Naast de attracties geniet je in het weekend en in de schoolvakanties ook van leuke outdoor activiteiten voor jong en oud. Wist je dat Duinrell is uitgeroepen tot een van de mooiste natuurgebieden van het land?

Jouw geluksdag in Toverland

Bij Toverland staat het thema toveren bovenaan! Ontdek de overdekte themawereld: Land van Toos. Je vindt hier diverse indoor attracties tot spectaculaire achtbanen en speeltuinen voor jong en oud. Toverland is al snel uitgegroeid tot een compleet pretpark voor binnen en buiten. In 2007 opende ze de grootste en langste houten achtbaan van de Benelux! Daarnaast zijn er in de loop van de jaren zowel binnen als buiten vele thema’s bijgekomen en kun je genieten van diverse achtbanen en spectaculaire attracties!

Op avontuur in Slagharen

In Slagharen beleef je het wilde westen van vroeger! Geniet van diverse attracties in het park in combinatie met straatentertainment. Je vindt er diverse winkels en restaurants en kunt er eventueel verblijven. Naast het attractiepark kun je ook lekker waterpret beleven in het waterpark Aqua Mexicana. In Slagharen beleef je spanning en plezier.