ActiviteitenFestivals

De leukste festivals deze zomer

We hebben het even zonder de zomerse gezelligheid van festivals moeten stellen, maar we zijn er weer helemaal klaar voor! Hoewel het een tijdje pijnlijk rustig was op festivalgebied, barsten de festivalzomers weer keihard los. En er is niet stilgezeten! We zetten onze hotspots voor je op een rij!

LOWLANDS – BIDDINGHUIZEN

We trappen af met de moeder der Nederlandse festivals: Lowlands, gewoon om je er even aan te herinneren wat een festival ook alweer was. Het klassieke festivalbandje om, heel veel vrolijke mensen, heel veel tentjes, heel veel biertjes en heel veel, hele vette artiesten. Na een paar stille jaren zijn we er helemaal aan toe om weer lekker hutje mutje te staan dansen, al dan niet in de regen. Maar in Augustus zeggen we: kleine kans, op naar Biddinghuizen!

INTO THE GREAT WIDE OPEN, VLIELAND & OEROL, TERSCHELLING

Into the Great Wide Open wordt gezien als de rustigere tegenhanger van Oerol, dat jaarlijks op Terschelling gevierd wordt. Into the Great Wide Open vier je één Waddeneiland verderop, op Vlieland. Beiden festivals staan garant voor schitterende, boeiende, artistieke acts en indrukwekkende natuur. Een strandvakantie en een festival ineen!

MILKSHAKE, WESTERPARK, AMSTERDAM

Milkshake is al jaren een grote naam in het Nederlandse festivallandschap. Op dit dancefestival mag alles en moet er niks. Het festival vindt eind juli plaats in het Westerpark in Amsterdam en er staat je een extravagante line-up te wachten die een beetje gek, een beetje ondeugend maar vooral heel inspirerend en uiterst dansbaar is.

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL, ROTTERDAM

Waar veel festivals in het teken van dance of rock staan, vind je op het North Sea Jazz Festival, u raad het al, jazz. Maar let wel, het is de allerbeste jazz van over de hele wereld, en dan zul je merken hoe breed het genre is. Zeker een reden om begin juli richting Rotterdam te gaan!

MAÑANA MAÑANA, LAREN, GELDERLAND

Mañana Mañana is een festival dat het allemaal net even iets anders doet. Dit festival in het Oosten van het land wordt jaarlijks gevierd rondom een waterplas in het prachtige Achterhoekse landschap. Mañana Mañana is een Spaanse uitspraak, die erop wijst dat je je vooral niet al te druk moet maken, en dat proef je hier. In deze prachtige omgeving vindt je inspirerend theater, de beste muzikale acts en je overnacht er in de kleinschalige Mañana villages – fijne kampeerplekken vlakbij het festivalterrein.

DE ZWARTE CROSS, LICHTENVOORDE

Als we dan toch in het Oosten van Nederland zijn, kunnen we niet anders dan de Zwarte Cross noemen. Het is een festival in zijn ruigste, puurste vorm. Denk aan hooibalen, gierende motoren, keiharde gitaren en heel erg veel bier. Dit typisch Achterhoekse festival staat bol van de zwarte humor en is niet voor gevoelige types: bikkelhard.

EN AL DIE ANDERE FESTIVALS DAN?

In zo’n kort overzichtje kunnen we natuurlijk lang niet alle festivals noemen! Nederland is door de jaren heen een echt festivalland geworden en je kunt elke zomer helemaal los, of je nou van metal, dance of theater houdt. Weet jij al waar je deze zomer heen gaat?