BinnenlandVakantie

Dit zijn de leukste vakantieparken voor de hele familie

Top 6 leukste vakantieparken voor de hele familie Ben jij op zoek naar het leukste vakantiepark voor een paar dagen weg met de hele familie? Er zijn genoeg mooie opties op verschillende plekken in Nederland. De volgende zes vakantieparken zijn onze grootste aanbevelingen!

1. Vakantiepark Slagharen

De meeste mensen zullen Vakantiepark Slagharen nog kennen als het iconische ‘Ponypark Slagharen’, dat al decennia lang een heus begrip is in Nederland. Het park is gelegen in het noorden van Overijssel. Bij dit vakantiepark hoort natuurlijk een attractiepark, waarin je terugreist naar het wilde westen. De accommodaties zijn dan ook in stijl: je kunt onder anderen verblijven in luxe thema lodges of in een wigwam. Ook hoort er bij het verblijf gratis toegang tot het waterpark Aqua Mexicana.

2. Roompot Callassande

Voor wie graag een paar dagen aan zee verblijft, is Roompot Callasande één van de beste opties die er zijn in Nederland. Het vakantiepark is gelegen in de badplaats Callantsoog in Noord-Holland. Je kunt er verblijven in een luxe lodge, comfortabel chalet of een kampeerplaats. Daarnaast kunnen er ook fietsen gehuurd worden, om een heerlijke fietstocht te maken door de duinen. Ook zijn in het park zelf veel sportfaciliteiten en een overdekt zwembad.

3. EuroParcs Hoge Veluwe

Dit vakantiepark ligt vlak voor de ingang van het natuurpark Hoge Veluwe in Gelderland. Wanneer je verblijft in EuroParcs Hoge Veluwe kun je prachtige wandelingen maken in één van de mooiste en meest afwisselende natuurgebieden in Nederland. Daarnaast is er in het park ook een wellness, zwembad en een eigen restaurant. Zin in een dagje shoppen? Dat kan ook, want zowel Arnhem als Apeldoorn zijn dichtbij. Er zijn verschillende soorten huisjes te boeken in dit park.

4. Vakantiepark Beekse Bergen

Naast dat de Beekse Bergen een enorm leuk dierenpark is, kun je er ook blijven overnachten. Tijdens je verblijf in dit vakantiepark ervaar je de echte Safari-experience, waarbij je letterlijk wakker wordt tussen de bijzondere dieren. Daarnaast is de omgeving ook leuk om te ontdekken, met veel mooie wandel- en fietsroutes door de bossen van Midden-Brabant. Beleef je liever nog meer avonturen in het park zelf? Dan kun je ook terecht in het subtropische zwembad.

5. RCN Toppershoedje

Het vakantiepark RCN Toppershoedje ligt aan de kust van Zuid-Holland, in het plaatsje Ouddorp. Het park ligt aan de duinen, waarachter direct de zee ligt. Het strand ligt dus op korte loopafstand, maar ook in het park zelf is genoeg lol te beleven. Zo is er in de zomer een animatieteam voor de kinderen. Ook ideaal: in het park zelf is een supermarkt aanwezig én kunnen er verse broodjes besteld worden.

6. Efteling Bosrijk

De Efteling: wie houdt er niet van? In het vakantiepark Efteling Bosrijk kun je de wonderlijke wereld van de Efteling ook tijdens je overnachting ervaren. Het zandkasteel van Klaas Vaak ligt namelijk midden in een meer in het park. Je zult er dus vast goed slapen. Het park ligt middenin de bossen, op loopafstand van het attractiepark. Daarnaast zijn er ook fietsen te huren, om de mooie bossen in de omgeving van Kaatsheuvel en Loon op Zand te verkennen.