CultuurTheater

Een theater voorstelling bekijken met het hele gezin

Het theater is een van de leukste en leerzaamste activiteiten die we met onze kinderen kunnen doen. Het is een kanaal van expressiviteit, cultuur, creativiteit en teamwerk, waarden die onze kinderen zullen overnemen voor hun persoonlijk leven.

Met kinderen naar het theater gaan is een van de meest complete en aanbevolen recreatieve activiteiten om plezier met hen te hebben. Het theater is een creatief venster dat kennis en cultuur stimuleert bij al zijn toeschouwers, vooral bij kinderen. Wanneer het doek opengaat, is het de taak van de kunst om emoties, waarden en gevoelens over te brengen.

Waarom neem je kinderen mee naar het theater?

Het theater is ongetwijfeld een van de meest aanbevolen creatieve ruimtes voor het hele gezin. Kunst is een krachtig instrument voor de overdracht van kennis en cultuur.

Wanneer wij met onze kinderen naar het theater gaan, kunnen wij hen waarden bijbrengen die van essentieel belang zijn voor de ontwikkeling van meer complete, liefdevolle en verdraagzame menselijke wezens.

Bovendien is theater een van de doeltreffendste manieren voor kinderen om plezier te maken en tegelijkertijd te leren. Op vele manieren kan het aansluiten bij de emoties en gevoelens van het publiek.

Verbeelding

Kinderen luisteren graag naar verhalen. Maar als deze verhalen dan ook nog vergezeld gaan van choreografie, muziek, licht en kleuren, wordt de ervaring onvergetelijk.

Een van de grote voordelen van het meenemen van kinderen naar het theater is de ontwikkeling van hun verbeelding. Ze worden ondergedompeld in een wereld van avonturen en kleuren die hen hun creativiteit ten volle laat ontplooien.

Uiting geven aan gevoelens

Een van de andere grote voordelen van theater is de band met het publiek. In tegenstelling tot andere vormen van amusement, zoals de bioscoop, wordt theater live opgevoerd en is de interactie van de personages met het publiek een unieke ervaring.

Door middel van theater leren kinderen hun gevoelens beter te beheersen en uit te drukken via lichaamsexpressie. Zij leren ook het belang van het overbrengen van hun gevoelens, of die nu positief of negatief zijn.

Waarden

Een van de grote voordelen van theater is dat het waarden bijbrengt. We moeten er echter altijd voor zorgen dat de show geschikt is voor de leeftijd van het kind.

Net als wanneer zij naar een film kijken of een boek lezen, is theater voor kinderen een van de meest doeltreffende instrumenten om waarden en concepten te leren. Enkele voorbeelden van mogelijke leerstof zijn: liefde, vriendschap, respect, verdraagzaamheid en nog veel meer.

Neem een pauze van de technologie

In een wereld waarin technologie de grote hoofdrolspeler is, zijn theater en ook andere activiteiten, zoals film of lezen, ruimtes en instrumenten om elektronische apparaten, althans voor een tijdje, terzijde te laten.

Deze afwezigheid van technologie stelt kinderen in staat zich met andere emoties te verbinden. Op die manier leren zij plezier te maken zonder verbonden te hoeven zijn met mobiele telefoons, tablets of videospelletjes.

Teamwork

Een van de belangrijkste waarden die het theater uitdraagt is teamwork. Kinderen zullen leren hoe belangrijk het is om met leeftijdsgenoten om te gaan, maar ook hoe belangrijk het is om krachten te bundelen en anderen te helpen als ze dat nodig hebben.