Dagje wegWinkelen

In deze steden kun je het leukst shoppen

Hoewel we tegenwoordig meer dan bekend zijn met het online shoppen, is er niets leuker dan een middagje in een gezellige stad, alleen of met je vriendinnen. Wat is er leuker dan winkelen? Struinen door knusse straatjes, leuke nieuwe winkels ontdekken, dat zachte kussentje door je handen laten gaan en die mooie broek ook echt kunnen passen? Gelukkig zijn er in Nederland een heleboel heerlijke steden om naar Hartelust te shoppen. We zetten onze favorieten voor je op een rij!

AMSTERDAM

Ja, we weten het! Amsterdam is misschien wel de minst originele tip die er bestaat! Maar we kunnen er niet omheen, als je wilt shoppen is het een waar Walhalla. Je vindt in Amsterdam alles, van kleine, specialistische winkeltjes in de historische 9 straatjes bij de grachten, de Albert Cuyp markt voor originele vintage items of de luxe warenhuizen in het centrum en chique modemerken op de P.C. Hooftstraat. In Amsterdam hebben ze het gewoon écht allemaal.

UTRECHT

Utrecht is een heerlijke stad voor een middagje winkelen. Wil je met een groepje vriendinnen bij elkaar komen en wonen jullie verspreid door het land, dan zou Utrecht weleens de perfecte locatie voor jullie kunnen zijn. De stad ligt zo centraal dat je de reistijden mooi verdeelt en je kan lekker lang in het voren plannen, omdat je in Utrecht niet afhankelijk hoeft te zijn van het weer. Waarom niet? Omdat je rechtstreek vanuit de trein Hoog Catharijne inloopt: een groot, pas gerenoveerd overdekt winkelcentrum met een heerlijke, luxe feel. Loop je het historische centrum van de stad in, dan vindt je lieve kleine straatjes en grachten met leuke terrasjes.

MAASTRICHT

Woon je meer in het zuiden van het land of wil je echt even iets heel anders, dan is Maastricht een geweldige optie. De Bourgondische, sfeervolle stad heeft door haar ligging vlak bij België en Duitsland een gezellige, internationale sfeer. De g’s zijn hier zachter, de glazen wijn zijn hier voller en de stijl is lekker chique. Vind je het een beetje verrijden? Je kunt in Maastricht prima twee dagen vol maken en met een hotelovernachting heb je helemaal het gevoel dat je op vakantie bent in het gemoedelijke zuiden.

GRONINGEN

Deze noordelijk gelegen studentenstad heeft een prachtig historisch centrum. Je vindt er pakhuizen, mooie doorkijkjes, lieflijke hofjes en een grote veelheid aan monumenten. In het bruisende centrum vindt je allerlei bijzondere speciaalzaken, zoals H. Witting & Zn, een oude winkel in een al net zo oud pand of de Purperen Draak, één van de mooiste spellenwinkels van Nederland. Tijdens een dagje winkelen in Groningen zijn er heel wat pareltjes te ontdekken. Reden genoeg dus om deze bruisende stad eens te bezoeken!

En Arnhem, Nijmegen, Leiden, Delft, Leeuwarden, Tilburg, Amersfoort en Den Bosch dan?

We zeggen natuurlijk niet dat deze lijst compleet is! We hebben in Nederland het geluk dat we zoveel mooie, historische winkelsteden hebben, elk met hun eigen karakter en bijzondere, authentieke winkeltjes. Stond jouw favoriet er bij?