CulinairEten & Drinken

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goed restaurant

Restaurants zijn er in overvloed en in alle soorten en maten. Van een snelle hap tot drie Michelin sterren en alles daar tussenin. Maar wat maakt een restaurant nu een goed restaurant? Naast het feit dat dit een behoorlijk subjectieve zaak is, kun je in het algemeen stellen dat een juiste prijs kwaliteit verhouding al heel veel zegt over of een restaurant goed is. Als je meer betaalt, dan verwacht je ook meer en vice versa. Het subjectieve deel heeft veel meer te maken met je persoonlijke voorkeuren. Hieronder vind je een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een goed restaurant.

Ruim of knus?

Houd je van een ruim opgezet restaurant of voel je je juist veel meer thuis in een knus restaurantje? Dit is een belangrijk punt om mee te nemen bij je keuze voor een goed restaurant. Als het restaurant ruim opgezet is, zit je verder van andere mensen vandaan. Ideaal als je bijvoorbeeld niet zo goed tegen veel door elkaar pratende mensen kunt of als je niet zo goed hoort. In een ruim restaurant zit je als het ware met je eigen gezelschap apart van de andere tafels. Houd je juist van het geroezemoes om je heen of maak je graag een praatje met de andere gasten, dan is een knus restaurantje een betere keuze.

Budget

We hebben het er liever niet over, maar het wel degelijk van belang om naar je budget te kijken. Veruit de meeste restaurants hebben een eigen website. Daar vind je onder andere de menu kaart. Zo kun je van tevoren goed inschatten of een bezoek aan een bepaald restaurant binnen jouw budget valt. Een voor jouw budget te duur restaurant kan het eigenlijk bij voorbaat al niet goed doen.

Goede reviews

Om te bepalen of een restaurant goed is, kan het enorm helpen om reviews van gasten door te nemen. Zo kom je er snel achter of een restaurant niet zo goed is of juist hoog gewaardeerd wordt. Via reviews kom je meer te weten over de kwaliteit van de bediening, de keuken en de wijnen. Kijk wel altijd goed of de reviews authentiek zijn. Er zijn nogal wat nep reviews te vinden op internet. Deze zijn overigens niet altijd positief. Er zijn ook genoeg reviews die ten onrechte negatief oordelen over een restaurant. Het is verstandig om reviews van verschillende websites te raadplegen.

Staan de favoriete gerechten op de kaart?

Als een restaurant jouw favoriete gerechten serveert, dan is de kans groot dat dit een goed restaurant voor je is. Houd bij het bepalen van een goed restaurant ook altijd rekening met de wensen van je gezelschap. Als er een vegetariër tussen zit, dan moet het restaurant voldoende keuze in vegetarische gerechten op de kaart hebben. Hetzelfde geldt voor de wijn- en bierkaart. Bierliefhebbers zullen een restaurant met uitgebreide wijnkaart, maar met alleen pils op de tap, niet snel als goed zien. Omgekeerd is dit natuurlijk niet anders. Wijnliefhebbers hebben geen boodschap aan een ruime bierkeuze.